AESTHETICON BLOG

Τοπικό Πάχος
& ιατρικοί τρόποι αντιμετώπισης

Τι είναι αυτό που κάνει το τοπικό πάχος να μην φεύγει με τη γυμναστική αλλά ούτε και με εξαντλητικές δίαιτες; Ποιές περιοχές και γιατί πλήττουν άνδρες & γυναίκες και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; 

Eξηγούμε τους λόγους που μπορεί να έχετε ταλαιπωρηθεί με το σώμα σας και με ποιους ιατρικούς τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί το τοπικό πάχος μόνιμα, χωρίς παρενέργειες, οικονομικά, και το κυριότερο, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Tι ονομάζουμε τοπικό πάχος;

Το τοπικό πάχος είναι η συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας, από τα οποία τα συχνότερα είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, τα μπράτσα και το διπλοσάγονο. Αυτές οι περιοχές, οι λιπαποθήκες του σώματος, μπορεί να ενοχλούν ακόμη και άτομα που είναι ικανοποιημένα από το βάρος τους. 

Επηρεάζονται διαφορετικά οι γυναίκες από τους άνδρες;

Το μόνο που διαφέρει ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι οι περιοχές στις οποίες εναποτίθεται το τοπικό λίπος. Όταν παίρνουμε βάρος αυτές είναι οι πρώτες περιοχές που μεγαλώνουν αλλά όταν χάνουμε βάρος είναι σχεδόν αδύνατον να επιλέξουμε που θα χαθεί το λίπος τοπικά.

Που οφείλεται όμως το τοπικό πάχος;

Ο πιο καθοριστικός παράγοντας, δυστυχώς, είναι ο γενετικός. Ο κληρονομικός παράγοντας θα ορίσει τον σωματότυπο, πόσο εύκολα αποθηκεύουμε τοπικά λίπος αλλά και σε ποιες περιοχές του σώματος θα συμβεί αυτό.

Φυσικά υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες όπως η έλλειψη ύπνου, άγχος, προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ακόμη και κάποιες φαρμακευτικές θεραπείες αλλά και ορμονικές ανισορροπίες σε άνδρες & γυναίκες.

Η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σωματικό μας βάρος αλλά δεν μπορεί να καθορίσει το πού θα αποθηκευτεί το λίπος. 

Η γυμναστική πόσο βοηθά σε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Οι ειδικές ασκήσεις που υπόσχονται τοπικό αδυνάτισμα, είναι μύθος!

Υποσχέσεις όπως “για να φύγει το λίπος της κοιλιάς πρέπει να κάνετε κοιλιακούς” και “τα ψωμάκια φεύγουν με ασκήσεις” δεν ισχύουν. Όταν γυμνάζεται μια μυϊκή ομάδα δεν μειώνονται οι λιπαποθήκες της συγκεκριμένης περιοχής, ούτε οι καύσεις σε εκείνο το σημείο. 

Η επιστημονική βιβλιογραφία & έρευνες μας έχουν δείξει πως το σώμα χρησιμοποιεί πρώτα τις μεγάλες λιπαποθήκες, και έπειτα τις μικρότερες. Η άνιση κατανομή τοπικού πάχους εξακολουθεί να υπάρχει, αφού δεν έχουμε έλεγχο τοπικής αντιμετώπισης. 

Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί πως  οι γυναίκες χάνουν λίπος πρώτα από τα χέρια, μετά από τον κορμό και τέλος από τα πόδια, ενώ οι άντρες χάνουν πρώτα από τον κορμό (κοιλιά & πλαϊνά, ύστερα από τα χέρια και τέλος από τα πόδια. 

Η άσκηση, που είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο & σύμμαχος για ένα υγειές σώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόνωση της μυϊκής μάζας αλλά όχι για να εξαλειφθεί λίπος επιλεκτικά.

Υπάρχει τοπική αντιμετώπιση;

Όταν σας υπόσχονται θαύματα, συνήθως αυτά δεν γίνονται. Η αντιμετώπιση του τοπικού πάχους είναι ένα από αυτά. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, και συνήθως εσκεμμένη, σχετικά με το θέμα, από πολλούς κλάδους και βιομηχανίες, όπου προωθούνται κρέμες αδυνατίσματος, λιποδιαλύτες σε χάπια, ζώνες αδυνατίσματος, μηχανήματα, βότανα, σούπερ – τροφές και ειδικές ασκήσεις, που υπόσχονται την απώλεια τοπικού λίπους. 

Το αποτέλεσμα; Κανένα!

Ακόμη χειρότερα, σκευάσματα που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας, είτε για τοπική χρήση είτε από το στόμα, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία ή και τη ζωή σας, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επιστημονικά η ασφαλής αποτελεσματικότητα τέτοιων σκευασμάτων & θεραπειών.

Ποιες ιατρικές μέθοδοι υπάρχουν για ασφαλή εξάλειψη τοπικού πάχους;

Οι ιατρικές λύσεις εξασφαλίζουν ότι θα βρείτε οριστική λύση στο θέμα της αντιμετώπισης του τοπικού λίπους. Εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα, χωρίς παρενέργειες και απόλυτη στόχευση στις προβληματικές περιοχές. 

Στην Aestheticon® παρέχουμε τις παρακάτω θεραπείες:

Ενέσιμη Λιποδιάλυση Προσώπου & Σώματος

Δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία με DesoBody® είναι μία ανώδυνη, πλήρως αναίμακτη θεραπεία που είναι ιδανική ακόμα και για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές περιπτώσεις τοπικού πάχους, όπως και στα δυσπρόσιτα σημεία με άλλες θεραπείες, χωρίς τομές και χωρίς χειρουργείο.

Είναι κατάλληλη για βραχίονες, μασχάλες & bra fat, στήθος κοιλιά, μέση, ψωμάκια, οπίσθια, γοφούς, εσωτερικό των μηρών, γόνατα & αστραγάλους καθώς και διπλοσάγονο (προγούλι).

Είναι η ιδανική θεραπεία για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να υποβληθούν σε κανενός είδους επέμβαση, και αναζητούν τον μικρότερο δυνατό χρόνο αποθεραπείας.

Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση

Δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ

Στην Aestheticon®, με εξειδικευμένους πλαστικούς στην κοσμητική αλλά και επανορθωτική χειρουργική, εγγυόμαστε ένα απολύτως επιτυχημένο και φυσικό αποτέλεσμα με τη Vaser Lipo®, που υπερτερεί έναντι της laser υποβοηθούμενης ή της κλασικής λιποαναρρόφησης, τόσο στο μειωμένο χρόνο αποθεραπείας όσο και στην εξαιρετική ακρίβεια δράσης που επιτρέπει στον χειρουργό.

Την επιλέγουν όσοι θέλουν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ενώ έχει δραματικά μικρότερη αποθεραπεία από ότι η κλασική λιποαναρρόφηση, δεν παύει να είναι “βαρύτερη” θεραπεία από την ενέσιμη. 

Έχει άμεσα & μόνιμα αποτελέσματα που βελτιώνονται έως και 6 μήνες μετά την επέμβαση.

Σε περιπτώσεις εκτεταμένης συσσώρευσης τοπικού πάχους εφαρμόζουμε τις τεχνικές της κλασικής & micro λιποαναρρόφησης. Πραγματοποιείται σε Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, με γενική νάρκωση, από τους εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς μας. 

Συνδυάζεται άριστα, όπως και οι άλλες μας θεραπείες, με βραχιονοπλαστική, κοιλιοπλαστική & μηροπλαστική εφαρμόζοντας πάντα τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς τεχνικές, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Βιβλιογραφία

1. The effect of abdominal exercise on abdominal fat

Sachin S Vispute, John D Smith, James D LeCheminant, Kimberly S Hurley

PMID: 21804427

DOI: 10.1519/JSC.0b013e3181fb4a46

2. Effectiveness of Local Fat-Dissolving Solution Injection

Gyu Sik Jung

PMID: 30870560

DOI: 10.1093/asj/sjz034

3. Abdominal fat reducing outcome of exercise training: fat burning or hydrocarbon source redistribution?

Chia-Hua Kuo, M Brennan Harris

PMID: 27152424

DOI: 10.1139/cjpp-2015-0425

4. Mesotherapy for local fat reduction

S Jayasinghe, T Guillot, L Bissoon, F Greenway

PMID: 23800269

DOI: 10.1111/obr.12049

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να μας καλέσετε στο 216 500 2002 ώστε να κλείσετε ενημερωτικό ραντεβού. Βρισκόμαστε εντός του Εμπορικού Κέντρου Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη 62, 12461, στον 3ο όροφο.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.