Θεραπείες
Τριχόπτωσης

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΙΩΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Μπορεί να μοιάζει απειλητική, όμως είναι 100% αναστρέψιμη. Η τριχόπτωση δεν είναι απλή υπόθεση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Εάν έχετε παρατηρήσει απώλεια μαλλιών, αδύναμες τρίχες ή αραίωση δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στους ειδικούς για την κατάλληλη θεραπεία.

Στην Aestheticon® σας προτείνουμε μια σειρά από εξελιγμένες και αποτελεσματικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης , οι οποίες θα αναζωογονήσουν το τριχωτό της κεφαλής, θα ενδυναμώσουν τις ρίζες των τριχών και θα αποκαταστήσουν την πυκνότητά τους.

Σύντομες συνεδρίες

Ανώδυνα

Παρακολούθηση πορείας

Γιατί να μας επιλέξετε

Μόνο από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό

Αποτέλεσμα σε 3 μήνες

Προσιτό κόστος

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Αρχικά, δεν πρέπει να μπερδέψετε την φυσιολογική ή εποχιακή τριχόπτωση με την εκτεταμένη απώλεια μαλλιών. Ο φυσιολογικός ρυθμός τριχόπτωσης είναι 100 τρίχες την ημέρα. Εάν η απώλεια είναι πιο έντονη, τότε θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια των ειδικών, έτσι ώστε να εξακριβώσετε τα ακριβή αίτια.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το τι είναι η τριχόπτωση, θα πρέπει να ενημερωθούμε για τον κύκλο ζωής της τρίχας, ο οποίος αποτελείται από την ανάπτυξη, την ηρεμία, την πτώση και την αναγέννηση. Η τριχόπτωση ξεκινάει όταν διαταραχθεί αυτός ο φυσιολογικός κύκλος και οι τρίχες πέφτουν πιο γρήγορα απ’ ότι αναγεννιούνται.

Η τριχόπτωση μπορεί να παρουσιαστεί τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες. Στις γυναίκες δε, εάν αρχίζει να εμφανίζεται αραίωση μπορεί να μην γίνει άμεσα αντιληπτή, καθώς μπορεί να είναι διάχυτη σε όλο το κεφάλι και όχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, όπως συμβαίνει στους άντρες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το που αντιληφθείτε ότι η τριχόπτωσή σας είναι έντονη, θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία και να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία. Εάν η τριχόπτωση δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως υπάρχει η πιθανότητα να οδηγήσει με μόνιμη απώλεια μαλλιών (αλωπεκία).

ΑΙΤΙΑ & ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Τα αίτια της τριχόπτωσης ποικίλουν, όπως και ο τρόπος που αυτή εκδηλώνεται. Στους άντρες τα βασικά συμπτώματα είναι η υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής, η λέπτυνση ή χνουδοποίηση της τρίχας και στα πιο προχωρημένα στάδια, η φαλάκρα. Οι γυναίκες από την άλλη,  παρουσιάζουν διάχυτη αραίωση και έντονη αποδυνάμωση της τρίχας.

Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθούν και παιδιά αντιμέτωπα με την τριχόπτωση. Εκεί, τα συμπτώματα είναι πιο έντονα. Ένα παιδί μπορεί να χάσει ολόκληρες τούφες μαλλιών ή να εκδηλώσει ολική απώλεια μαλλιών. 

Όσον αφορά τα αίτια, η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί λόγω:

Καλέστε μας, κλείστε ραντεβού ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς

μόνο από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ AESTHETICON ®

Ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες, η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες αποτελεί μία από τις πιο αποδεδειγμένα αποτελεσματικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης. Είναι κατάλληλη τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες που παρατηρούν αποδυνάμωση της τρίχας τους και αραίωση. Το εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη θεραπεία είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια, αφού οι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από το αίμα του ίδιου του ενδιαφερόμενου.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι αυξητικοί παράγοντες εγχέονται κοντά στους θύλακες των τριχών, θα δώσουν μήνυμα στα κύτταρα του οργανισμού να αποκαταστήσουν τη βλάβη, δηλαδή την κατεστραμμένη ρίζα της τρίχας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν τη δημιουργία νέων αγγείων στην περιοχή, τα οποία είναι απαραίτητα για να αυξηθεί η αιμάτωση των θυλάκων. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν και πιο ανθεκτικοί. Οι νέες τρίχες που θα βγουν θα είναι δυνατές και ανθεκτικές. Τα μαλλιά θα είναι πυκνά, γερά & υγιή. 

Η ενέσιμη θεραπεία μείγματος πεπτιδίων μπορεί να βοηθήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Τα πεπτίδια, δομικό συστατικό των πρωτεϊνών, επικοινωνούν και διασυνδέουν κυτταρικές λειτουργίες. Αυτή η σύγχρονη, ασφαλής και χωρίς παρενέργειες μέθοδος, εγγυάται την αναστολή της τριχόπτωσης, στοχευμένα, μέσω της αγγειογένεσης, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, και άρα στον αυξημένο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του θύλακα της τρίχας.

Με αυτό τον τρόπο τα τριχοθυλάκια ενεργοποιούνται, η τριχόπτωση επιβραδύνεται από την πρώτη συνεδρία, και τα μαλλιά γίνονται πιο πυκνά, λαμπερά και δυνατά.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης είναι οι τοπικές εκχύσεις με φαρμακευτικές ουσίες που διαθέτουν τριχογενετικές ιδιότητες. Τέτοιες ουσίες είναι για πράδειγμα η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη. Οι εγχύσεις εφαρμόζονται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και πιο εντατικά στα μέρη όπου παρατηρείται αραίωση, αναλόγως πάντα με το ιστορικό και τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή.

Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι να επιμηκύνει τη φάση ανάπτυξης της τρίχας  και την αύξηση κυκλοφορίας αίματος στο τριχοθυλάκιο μέσω της αγγειοδιαστολής και να τα ενδυναμώσει. Αποτέλεσμα της θεραπείας είναι οι τρίχες να δυναμώσουν και να γίνουν πιο ανθεκτικές. Η πυκνότητα και ο όγκος των μαλλιών αποκαθίσταται.

Για τις περιπτώσεις μόνιμης αραίωσης, όπου η απώλεια των μαλλιών είναι έντονα εμφανής, προτείνεται η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο της FUE. Πρόκειται για μία μέθοδο που εγγυάται μέγιστη και μόνιμη πυκνότητα, μετά από άριστο σχεδιασμό από την ομάδα της Aestheticon®, αφού στόχος είναι όχι μόνο η αποκατάσταση των μαλλιών αλλά και η δημιουργία ενός φυσικού αποτελέσματος με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ηλικία, αλλά και την πρόοδο της τριχόπτωσης.

Οι θεραπείες μπορούν να γίνουν και συνδυαστικά.

Καλέστε μας, κλείστε ραντεβού ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς

μόνο από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό

ΠΟΤΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των θεραπειών γίνονται εμφανή μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. Η μόνη προϋπόθεση είναι η πιστή τήρηση των συνεδριών και των οδηγιών της ιατρικής μας ομάδας.

Με τη συνεχή παρακολούθηση της περίπτωσής σας από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Aestheticon®, θα μπορούμε να κάνουμε εξατομικευμένες αλλαγές στο πλάνο θεραπειών σας, να διαπιστώνουμε τα σημεία βελτίωσης καθώς και  διορθώσεις προσαρμοσμένες στον οργανισμό σας και το πως αντιδρά στις διαφορετικές τεχνικές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να μας καλέσετε στο 216 500 2002 ώστε να κλείσετε ενημερωτικό ραντεβού. Βρισκόμαστε εντός του Εμπορικού Κέντρου Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη 62, 12461, στον 3ο όροφο.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.