ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όσοι άνθρωποι έχουν σπίλους (ελιές) γνωρίζουν πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα πρέπει να τους ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να περιορίζουν την παραμονή τους στον ήλιο κλπ. Τι γίνεται όμως εάν κάποιος παρατηρήσει ανησυχητικές αλλαγές σε κάποιον απ’ αυτούς; 

Οι ύποπτοι σπίλοι μπορούν να εντοπιστούν γρήγορα και εύκολα και με την κατάλληλη θεραπεία ή αφαίρεση το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ξανά. Στην Aestheticon®, το απόλυτα καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό μας μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε περίπτωση, ακολουθώντας είτε την επεμβατική μέθοδο ή τη μέθοδο με LASER. 

Σύντομη συνεδρία

Με ασφάλεια

Χωρίς ουλές & σημάδια

Γιατί να μας επιλέξετε

Εφαρμογή μόνο από εξειδικευμένο χειρουργό

Δυνατότητα βιοψίας

Προσιτό κόστος

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να αφαιρέσει έναν σπίλο. Ο λόγος μπορεί να είναι είτε αισθητικός, άρα και η αφαίρεση θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και θα βελτιώσει την ψυχολογία του ενδιαφερόμενου, είτε ιατρικός.  

Όσον αφορά τους ιατρικούς λόγους, σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θορυβηθείτε εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στο χρώμα, το μέγεθος, την υφή ή το σχήμα ενός σπίλου. Τότε, θα πρέπει να προγραμματίσετε οπωσδήποτε ένα ραντεβού με τον εξειδικευμένο ιατρό. 

Θα πρέπει να αφαιρέσετε οπωσδήποτε έναν σπίλο εάν:

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΣΠΙΛΩΝ

Η αφαίρεση ενός σπίλου είναι μια πολύ απλή επεμβατική διαδικασία. Είναι απολύτως ασφαλής και δεν απαιτεί μεγάλη φροντίδα κατά την αποθεραπεία.  Υπάρχουν δύο μέθοδοι αφαίρεσης, η επεμβατική μέθοδος και η μέθοδος με LASER, οι οποίες προτείνονται αναλόγως με τον τύπο του σπίλου και τις ανάγκες σας.

Η αφαίρεση σπίλου:

Καλέστε μας, κλείστε ραντεβού ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς

μόνο από εξειδικευμένο χειρουργό

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΣΠΙΛΩΝ

Στην Aestheticon®, δίνουμε μεγάλη σημασία στη σωστή και έγκυρη γνωμάτευση. Αφού γίνει η απαραίτητη δερματολογική εξέταση από τον εξειδικευμένο ιατρό, θα αποφασιστεί εάν υπάρχουν σπίλοι που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθούν με LASER ή με άλλη επεμβατική μέθοδο.

Υπάρχουν διάφορες τρόποι αφαίρεσης σπίλων με βασικότερους την επεμβατική μέθοδο και τη μέθοδο με LASER. 

Αφαίρεση Σπίλων με την Επεμβατική Μέθοδο

Η αφαίρεση σπίλων με την συγκεκριμένη μέθοδο προτιμάται όταν ο σπίλος είναι επικίνδυνος και υπάρχει παράλληλα οικογενειακό ή ατομικό ιστορικό μελανώματος.

Αφαίρεση Σπίλων με LASER

Η αφαίρεση με LASER δεν αφήνει ουλές και δεν είναι επίπονη. Βέβαια, ως μέθοδος προτιμάται όταν ο σπίλος προς αφαίρεση είναι καλοήθης και η αφαίρεσή του γίνεται είτε για αισθητικούς λόγους, είτε για λόγους λειτουργικότητας, όπως για παράδειγμα εάν εξαιτίας του σημείου όπου βρίσκεται προκαλούνται τραυματισμοί.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο χρόνος της αποθεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος και την επικινδυνότητα του σπίλου. Εάν είναι μικρού μεγέθους ο χρόνος που απαιτείται για να επουλωθεί το σημείο είναι ελάχιστος και τα ράμματα δεν είναι απαραίτητα. Εάν το μέγεθος του σπίλου είναι μεγαλύτερο, τότε θα χρειαστεί να έχετε ράμματα για λίγες ημέρες και το προσωπικό της Aestheticon® θα σας δώσει σαφείς οδηγίες για την φροντίδα του.

Καλέστε μας, κλείστε ραντεβού ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς

μόνο από εξειδικευμένο χειρουργό

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ / ΜΕΛΑΝΩΜΑ


Για τον εντοπισμό ύποπτων σπίλων εφαρμόζεται ο κανόνας κριτηρίων ABCDE στην αυτοεξέταση. Εάν κάποιος από τους σπίλους εμφανίζει τουλάχιστον ένα από τα κριτήρια του κανόνα ABCDE, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο ιατρό για διάγνωση ακριβείας.

ASYMMETRY – ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ:  Tα δύο μισά ενός σπίλου δεν είναι όμοια μεταξύ τους. 

BORDERS – ΟΡΙΑ: Οι άκρες του σπίλου μπορεί να είναι οδοντωτές, ανάγλυφες ή ακανόνιστες και το χρώμα του μπορεί να έχει εξαπλωθεί στο δέρμα.

COLOUR – ΧΡΩΜΑ: Το χρώμα του σπίλου είναι ανομοιόμορφο.

DIAMETER – ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: Όταν το μέγεθος του σπίλου αλλάζει και αυξάνεται. Τυπικά, το μελάνωμα έχει διάμετρο μεγαλύτερη των 6 χιλιοστών.

EVOLUTION – ΕΞΕΛΙΞΗ: Η επιφάνεια του σπίλου αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Η αυτοεξέταση σε άτομα με προδιαθεσικούς παράγοντες συνιστάται μία φορά το μήνα. Φυσικά, η αυτοεξέταση δεν αντικαθιστά την επίσκεψη σε εξειδικευμένο ιατρό, καθώς υπάρχουν σπίλοι σε σημεία του σώματος, όπως την πλάτη και το κεφάλι, που δεν μπορούν να ελεγχθούν από τον ασθενή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να μας καλέσετε στο 216 500 2002 ώστε να κλείσετε ενημερωτικό ραντεβού. Βρισκόμαστε εντός του Εμπορικού Κέντρου Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη 62, 12461, στον 3ο όροφο.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.