ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Οι μυρμηκίες, ή κοινώς μυρμηγκιές, είναι μια πολύ συχνή δερματική πάθηση που προκαλείται από στελέχη του ιού HPV. Μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και τις περισσότερες φορές είναι αρκετά επώδυνη. 

Η άμεση θεραπεία είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης και σε άλλα σημεία του σώματος. Στην Aestheticon®, μπορούμε να επιτύχουμε την πλήρη εξάλειψή τους με δύο μεθόδους: την επεμβατική και το LASER.  

Σύντομη συνεδρία

Με ασφάλεια

Χωρίς ουλές & σημάδια

Γιατί να μας επιλέξετε

Εφαρμογή μόνο από εξειδικευμένο χειρουργό

Άμεσο αποτέλεσμα

Προσιτό κόστος

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ

Οι μυρμηκίες αποτελούν επίπεδα ερυθρά εξανθήματα ή καλοήθη εξογκώματα του δέρματος. Η μετάδοσή τους μπορεί να γίνει είτε μέσω άμεσης δερματικής επαφής, είτε από μολυσμένα αντικείμενα και επιφάνειες. 

Αν και δεν είναι επικίνδυνες, μπορεί να προκαλέσουν πόνο και δυσκολίες στην καθημερινότητα. Εξαιτίας του γεγονότος όμως ότι είναι ιδιαιτέρως μολυσματικές, θα πρέπει να θεραπευθούν άμεσα, καθώς μπορούν να μεταδοθούν πάρα πολύ εύκολα. 

Διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: τις κοινές, τις ομαλές και πελματιαίες μυρμηκίες. Οι κοινές είναι στρογγυλά εξογκώματα στο χρώμα του δέρματος και εμφανίζονται κυρίως στα δάχτυλα, στο πρόσωπο, στα γόνατα και στους αγκώνες. Οι ομαλές είναι επίπεδες στο χρώμα του δέρματος ή κόκκινες και εντοπίζονται στο πρόσωπο, στα χέρια και τις κνήμες. Τέλος, οι πελματιαίες εμφανίζονται στα πέλματα των ποδιών και προκαλούν πόνο κατά το περπάτημα. 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΚΙΩΝ

Οι μυρμηκίες μπορεί να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Μία μολυσμένη πετσέτα ή επιφάνεια στην οποία περπατήσαμε ξυπόλητοι μπορεί να αποτελέσει την αιτία για την εμφάνισή τους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά και άτομα με  εξασθενημένο και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα έχουν υψηλές πιθανότητες για την εκδήλωση μυρμηκιών.

Η θεραπεία των μυρμηκίων:

Καλέστε μας, κλείστε ραντεβού ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς

μόνο από εξειδικευμένο χειρουργό

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΚΙΩΝ

Οι μυρμηκίες μεταδίδονται με τη δερματική επαφή μεταξύ μολυσμένων περιοχών ή μέσω μολυσμένων επιφανειών, όπως πισίνες και γυμναστήρια. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο με το που συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να έχουμε μολυνθεί θα πρέπει να ζητήσουμε άμεσα την γνώμη ενός εξειδικευμένου ιατρού. 

Υπάρχει η πιθανότητα ο οργανισμός να αντιμετωπίσει από μόνος του την μόλυνση, μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε παιδιά και ορισμένους ενήλικες.  Παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται για μία 100% εγγυημένη προσέγγιση και αποτελεί κάτι που θα το αποφασίσει ο ιατρός. Στην Aestheticon, αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και οριστεί ποια από τις τρεις κατηγορίες μυρμηκιών έχει ο ασθενής, θα προταθεί και η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης.    

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες μυρμηκίων, με βασικότερες την επεμβατική και τη μέθοδο με LASER.

Θεραπεία Μυρμηκιών με την Επεμβατική Μέθοδο

Η αντιμετώπιση των μυρμηκιών, γίνεται πάντα με βάση το μέγεθος, την έκταση του προβλήματος και την περιοχή όπου έχουν αναπτυχθεί. Όταν η εξάπλωση είναι αρκετά εκτεταμένη, τότε προτείνεται η άμεση αντιμετώπιση μέσω της επεμβατικής μεθόδου. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη αποθεραπεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Θεραπεία Μυρμηκιών με LASER

Η θεραπεία μυρμηκιών με LASER είναι ανώδυνη, σύντομη και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Συνήθως η συγκεκριμένη μέθοδος προτείνεται σε πιο ελαφριές περιπτώσεις ή σε παιδιά και εγκύους, καθώς δεν είναι επεμβατική.

Καλέστε μας, κλείστε ραντεβού ή ζητήστε να σας καλέσουμε εμείς

μόνο από εξειδικευμένο χειρουργό

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πολύ σημαντική, σχεδόν όσο και η ίδια η θεραπεία, είναι η μετέπειτα παρακολούθηση του ασθενούς. Στην Aestheticon® θεωρούμε υψίστης σημασίας να επιτύχουμε την οριστική εξάλειψη της νόσου. Γι’ αυτό το λόγο, προτείνουμε διάφορες επανεξετάσεις για μια περίοδο 8 με 12 μηνών προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως πιθανές υποτροπιάζουσες βλάβες.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ανεξάρτητα από τη μέθοδο αντιμετώπισης των μυρμηκιών, η πλήρης θεραπεία αυτής της πάθησης  εξαρτάται σημαντικά και από τους ανοσολογικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ή να μας καλέσετε στο 216 500 2002 ώστε να κλείσετε ενημερωτικό ραντεβού. Βρισκόμαστε εντός του Εμπορικού Κέντρου Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη 62, 12461, στον 3ο όροφο.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.